Home

HOUTBEHANDELING

Houtbehandeling
Houtbehandeling
Ecologische bouwmaterialen voor behandeling en verfraaing van houten vloeren, meubels, houtwerk binnen en buiten met beitsen, olien, vernis, was, ...
     
     
   
Vloer behandeld met harsolie
   
Bewerkt met Ultranature hardwasolie

Hout is een kostbaar natuurproduct. Het moet dus met zorg behandeld en beschermd worden. Daarom wordt veel onderzoekswerk in de verfsector toegespitst op het ontwikkelen van gepaste producten. Ultranature is daarin altijd een voortrekker geweest. En met FAXE hebben we ook een meer decoratief product in huis om houten vloeren het witte 'geceruseerd' effect te bezorgen.

Vloerbehandeling

Voor de duurzame behandeling van vloeren is de behandeling met harsolie heel betrouwbaar gebleken. Harsolie voedt het hout en vormt er een verbinding mee.

Met olie behandelde vloeren hebben ook een aantal praktische voordelen:

•  makkelijk in onderhoud (het volstaat een scheutje vloermelk in het dweilwater te doen).
•  makkelijk te herstellen omdat je, in tegenstelling met bijvoorbeeld verf of vernisbehandeling bij slijtage niet de gehele vloer opnieuw dient te doen, maar enkel het 'versleten' deel kunt behandelen met een vloeibare was/olie.

Meubeloppervlakken kunnen op dezelfde manier afgewerkt worden.

Een nieuwe generatie hardwasoliën

Met de nieuwste generatie hardwasolie van UltraNature bekom je een uitzonderlijk resistente, extreem belastbare onderhoudsvriendelijk en toch dampopen bescherming. Met deze nieuw samengestelde olie evenaart u de chemische producten.

Buiten

Voor binnen- en buitenhout heeft Galtane een uitstekende oliebeits in verschillende kleuren. Zowel voor de behandeling van buitenschrijnwerk als om bijvoorbeeld gevelplanken een kleur te geven, of hun oorspronkelijke kleur te laten behouden, zijn deze beitsen dé oplossing. De houtnerf blijft zichtbaar met deze weersbestendige behandeling.

Wil je graag een egaal vergrijsd uitzicht geven aan je gevelbeplanking? Wij hebben dé oplossing in huis met de nieuwe kleur oliebeits van Galtane "lichte ceder 7031" ! Daarnaast heb je nog andere mogelijkheden, van eerder neutrale tinten die de oorspronkelijke houtkleur bewaren, of meer gekleurde tinten. Een kwaliteitsvol product, makkelijk aan te brengen :

Tuinmeubelolie is speciaal gemaakt om tuinmeubels uit diverse houtsoorten op een zo natuurlijk mogelijke manier te onderhouden en te beschermen, o.a. het hout wordt sterker, gaat minder trekken en wordt beter bestand tegen vocht. Meer info hier.

De natuursteenolie is speciaal gemaakt om natuursteen op een zo natuurlijk mogelijke manier te onderhouden en te beschermen. De olie voedt de steen, geeft een mooie glans en beschermt tegen vlekken, tegen vocht, en ook tegen vorst. Meer info hier.

Houtbescherming

Het product HM1 van Galtane is een preventief én curatief product tegen houtworm. Ideaal om meubels, parketvloeren, trappen .. te behandelen om de houtworm te bestrijden of te voorkomen dat hij het hout aantast. 100% biologisch afbreekbaar, kleurloos en totaal niet schadelijk voor mens & milieu. Meer info : zie technische fiche.

Houten balkconstructies behandel je best met Woodbliss, eveneens van Galtane. Het biedt bescherming tegen insecten en houtzwammen. Doeltreffendheid bewezen tegen de larven van de boktor, tegen termieten en tegen houtverterende schimmels. 100% biologisch afbreekbaar, aanbevolen door Ôko-Test. Meer info : zie technische fiche.

Vernieuw uw verweerde planken vloeren met de Ultranature renovatie-olie

 
 
     
 
In onze toonzalen
kan u de verschillende toepassingen en kleuren zien. We geven u deskundig advies al naargelang de houtsoort en situatie.
Technische documentatie
Technische fiche tuinmeubel en natuursteenolie
Technische fiche Galtane HM1
Technische fiche Woodbliss
Verwante websites
www.galtane.com
 
     
 

Meer info over deze workshop : rein@ecomat.be
 
BIO-ECOLOGISCH BOUWEN
BOUWTECHNIEK
HOUT
PLEISTERS
DECORATIE - INTERIEUR
ALLERLEI
ECOMAT
Ecomat is al sinds 1986 groot- en kleinhandel in bio-ecologische bouwmaterialen en duurzame energie. Voor milieuvriendelijk, gezond en duurzaam bouwen kiest Ecomat voor bouwmaterialen die zich bevinden in klasse I en II van VIBE, Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen.
Meer info over Ecomat
Ecomat ZOERSEL
Ambachtszone Kwikaard 108
2980 St. Antonius-Zoersel
tel: 03 - 384 19 07
fax: 03 - 385 08 41
Ecomat GENK
Meeënweg 7 - Genk Zuid - Zone 13
3600 Genk
tel: 089 - 51 95 95
fax: 089 - 50 31 46
info@ecologischbouwen.be
twitter.com/ecomatube
ONZE MERKEN
Berg & Berg • CalcatexCastaneaCelit • Eco-Boards • Faxe • EjotFermacell • Forbo • FSC • Galtane • Greenline • Holzweg • HomathermIsofloc IsolairIsovlas • Galtane • JunckersLutece PanterrePavatex • PEFC • Plato • ProClima Saint AstierSolatubeTierrafinoTillyTubag Ultranature • VermiculiteVolvox • Ytong
DOWNLOAD ONZE BROCHURE
LEES ONZE LAATSTE NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrieven archief
ZOEKEN